"Sport gezond, denk aan je mond!"

Sporten op topniveau vraagt veel van je lichaam en een goede verzorging daarvan is essentieel. Onderdeel van die verzorging vormt een goede gezondheid van tanden en kiezen. Intensieve sportbeoefening kan op meerdere vlakken een risico vormen voor de gezondheid van tanden en kiezen. Een slechte mondgezondheid kan voor problemen zorgen, denk aan acute ontstekingen of slijtage van het gebit. Slijtage wordt pas echt een probleem ver na de sportcarrière, maar het ontstaan ervan is vaak wel in deze periode begonnen. Bovendien kan het een negatieve invloed hebben op de sportprestatie of zelfs een belemmering van de sportbeoefening betekenen.

 

Met het aanbieden van een gebitscheck kan beoordeeld worden welk risico het gebit loopt op korte- en lange termijn op problemen of schade. Hierbij worden alle aspecten die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van schade aan het gebit meegenomen; klemmen/knarsen, stand van de tanden en kiezen, bacteriële activiteit, gezondheid van het tandvlees, ligging van de verstandskiezen, sportvoeding, etc. Deze screening gaat hiermee dus in meerdere opzichten verder dan de reguliere controle bij uw tandarts. U ontvangt een overzicht van de staat van uw gebit en de mogelijke risico factoren die bij u een rol kunnen spelen.

 

Het in kaart brengen van de individuele risico’s is de eerste, maar tevens ook de belangrijkste stap die genomen kan worden om tandheelkundige problemen te voorkomen zodat u op hoog niveau kunt blijven presteren!