Endodont­ologie

De endodontologie is het onderdeel binnen de tandheelkunde dat zich bezighoudt met de preventie, diagnostiek en therapie van afwijkingen in het endodontium (het binnenste van uw tand of kies) en de met het endodontium verbonden parodontale weefsels (het gebied direct om de wortel(s) van uw tand of kies).

Behalve de wortelkanaalbehandeling omvat endodontologie ook de behandeling van tandletsels en de chirurgische behandeling van afwijkingen aan het endodontium (het binnenste van uw tand of kies).

Endodontische behandelingen worden in de meeste gevallen door de tandarts uitgevoerd. Als de wortelkanaalbehandeling complex is of als uw tand of kies na de eerste behandeling niet helemaal genezen is, wordt u door uw tandarts naar ons verwezen.  Bij Proclin werkt een team van tandarts-endodontologen en hun assistenten nauw samen om uw endodontium zo gezond mogelijk te maken. Een endodontoloog is een tandarts die zich heeft toegelegd op de endodontologie. In Nederland bestaat hiervoor een 3 jarige opleiding die kan worden gevolgd na het behalen van de opleiding tandheelkunde.
De endodontologie is een differentiatie binnen de tandheelkunde en wordt geaccrediteerd door de NVvE (de Nederlandse Vereniging voor de Endodontologie). De Nederlandse opleiding alsmede buitenlandse vergelijkbare opleidingen worden door de NVVE geaccrediteerd. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.nvve.com.