Restaura­tieve tandheel­kunde

Door de langere wachttijd voor restauratieve behandelingen, is het op dit moment niet mogelijk een afspraak bij ons in te plannen.

In de loop van de tijd kan er veel veranderen aan uw gebit waardoor er problemen kunnen ontstaan. Maar ook een ongeval of aangeboren afwijking kan aanleiding zijn voor ernstige gebitsproblemen. Restauratieve tandheelkunde heeft als doel het herstellen van de optimale kauwfunctie en waar mogelijk de esthetiek van uw gebit.

In de restauratieve tandheelkunde wordt gebruikt gemaakt alle mogelijkheden binnen de  tandheelkunde. Denk hierbij aan porseleinen of composiet facings, kronen en/of bruggen, tandvleeschirugie, implantologie, orthodontie en endodontologie (wortelkanaalbehandeling). Bij Proclin werken tandartsen met aanvullende kennis van uiteenlopende oplossingen. Zij kunnen, nadat u bent verwezen door uw tandarts, complexe behandelingen uitvoeren. In sommige gevallen zullen meerdere behandelaren samenwerken om tot de beste oplossing voor uw gebitsprobleem te komen.

Wij voeren ook behandelingen uit in het kader van de “Regeling Bijzondere Tandheelkunde” door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Hier gaat het met name om uitgebreide restauratieve behandelingen van aangeboren afwijkingen en verworven afwijkingen zoals oligodontie(het ontbreken van een of meerdere tanden of kiezen) , amelogenesis imperfecta (afwijking aan het tandglazuur), maar ook extreme gebitsslijtage.