Kronen en bruggen

Wanneer u te maken heeft met verzwakte of ontbrekende tanden of kiezen of als een groot gedeelte van uw kies vervangen moet worden kan een kroon of brug de oplossing bieden. Kronen en bruggen kunnen op uw eigen tanden of kiezen worden geplaatst of op implantaten.

Kronen

Een kroon is een metalen of porseleinen kapje dat over een tand of kies geplaatst wordt. Dat kan ter versterking zijn, maar ook om het mooier te maken. Naast volledige kronen bestaan er ook gedeeltelijk kronen waarbij alleen het kauwvlak wordt overkapt. Voordat het kapje er overheen kan, wordt de tand of kies op de juiste maat geslepen.

Bruggen

Wanneer meerdere tanden of kiezen ontbreken, kunnen we die vervangen door een brug. Een brug wordt gebouwd op een aantal kronen die als pijler dienen met daartussen een dummy (nepkies of -tand) die de verloren gegane tand of kies vervangt. Dit ziet er niet alleen heel natuurlijk uit, het zorgt er ook voor dat u beter kunt kauwen.

Implantaten

Als uw eigen tanden of kiezen niet voldoende basis vormen kan het zijn dat een implantaat wordt geplaatst waarop de kroon of brug wordt gemaakt. Zie voor meer informatie Implantaten